Aroma-diffuser kopen? Lees hier welke soorten er zijn

Ben jij op zoek naar een aroma-diffuser om je huis lekker te laten geuren? Op deze pagina lees je welke verschillende soorten er zoal zijn. Wat is precies het verschil tussen een aromaverstuiver en een elektrische aroma-diffuser? Na het lezen van deze pagina weet je het! Bij ieder type diffuser wordt aangegeven wat de belangrijkste voordelen zijn en waar je rekening mee moet houden. Op die manier bepaal jij eenvoudig welke geur-diffuser het meest geschikt is voor jouw huis.

Aroma-diffuser met geurstokjes

Een diffuser met geurstokjes bestaat uit een potje huisparfum met een aantal stokjes erin. Het parfum trekt in deze geurstokjes en wordt op die manier vanzelf aan de lucht afgegeven. De huisgeur wordt op die manier continu verspreid, zodat je huis altijd lekker ruikt.

  1. Je hebt er geen omkijken naar
  1. De geur wordt meestal al meegeleverd
  1. Je kunt deze diffuser niet aan en uit zetten

Elektrische aroma-diffuser

Zoals de naam al zegt, gebruikt een elektrische aroma-diffuser stroom. Vaak werken deze geur-diffusers op een accu, die je bijvoorbeeld via een USB-kabel kunt opladen. De meeste elektrische aroma-diffusers werken met speciale capsules, die een huisgeur bevatten.

  1. Draait automatisch een bepaald programma af
  1. Je kunt zelf bepalen hoeveel parfum verspreid wordt
  1. Elektriciteit nodig
  1. Bekijk alle elektrische aroma-diffusers

Aromaverstuiver

Een aromaverstuiver wordt ook wel aromavernevelaar genoemd. Deze aroma-diffuser verspreidt een geur door middel van etherische olie. Deze olie wordt met een ultrasone techniek aan de lucht afgegeven via waterdamp. Dit apparaat dankt zijn naam aan de nevel, die vrijkomt bij het verspreiden van het parfum.

  1. Schakelt meestal automatisch uit als het waterreservoir leeg is
  1. Geeft extra sfeer door middel nevel en (meestal ook) licht
  1. Elektriciteit nodig